Hjälp att välja helt rätt ljuskälla till din nya lampa

Hjälp att välja helt rätt ljuskälla till din nya lampa


Belysningen i ditt hem har en viktig funktion och spelar stor roll för både humör, personlig stil och den allmänna trevnaden i ditt hem. Hos Copenhagen Home Design hittar du ett brett urval av lampor och ljuskällor så att du kan skapa den perfekta belysningen.

Du kanske har köpt en ny lampa – men har du även funderat på vilken glödlampa som ska sitta i den? Det är viktigt att välja rätt ljuskälla, oavsett om det är en taklampa, vägglampa, bordslampa eller golvlampa.

Vi har ett brett utbud av glödlampor och ljuskällor som både är vackra i sig, ger ett stämningsfullt ljus och är energieffektiva. Våra LED-lampor har dessutom en lång livslängd samtidigt som du kan spara upp till 70 % på el eftersom LED-lampor förbrukar mycket mindre el än traditionella glödlampor och halogenlampor. Vår kollektion av ljuskällor innehåller både glödlampor med sockel E27, E14 och GU27 i olika storlekar, former och färger, vilket kommer att göra din lampa ännu vackrare och intressantare – speciellt om din lampa har en synlig glödlampa som några av lamporna från Design by Us till exempel har. Med vissa glödlampor har du till och med möjlighet att välja en toppförsegling i antingen guld eller silver. Denna guld- eller silverkrona gör att glödlampan inte bländar.

Färgtemperatur
När du ska välja ljuskälla till din lampa är det en bra idé att vara uppmärksam på ljustemperaturen. Det är de så kallade kelvin-graderna som avgör hur varmt eller kallt ljus en glödlampa ger. De mest använda i Danmark är glödlampor med ett kelvinvärde på 2 700 – detta ger ett varmvitt ljus. Om du behöver ett vitare ljus, t.ex. som arbetsbelysning, kan du istället välja en glödlampa på 3 000 kelvin.

Ljusstyrka
Tidigare när man främst använde glödlampor var det watten som angav ljuskällans ljusstyrka. Så är det inte längre – nu mäts en glödlampas ljusstyrka i termen Lumen (Lm). Lumen beskriver mängden ljus som ljuskällan producerar. LED-lampor är effektivare än gamla glödlampor och det är därför LED-lampor kan uppnå en högre intensitet med lägre watt. Ju högre lumenvärde, desto kraftigare ljus.

Välj rätt belysning till ditt hem
Hemmets olika rum förtjänar rätt belysning och stämning och här spelar lamporna kanske den viktigaste rollen. Det beror på att belysning kan skapa en väldigt speciell atmosfär, beroende på hur varmt eller kallt samt starkt ljuset är. Likaså kan ditt val av lampor bidra till att ge uttryck för en specifik stil eller atmosfär som du vill skapa. Oavsett om du vill ha ett modernt, romantiskt, rått, mysigt eller stringent uttryck kan du förmedla mycket med dina lampor.

Eftersom vi i Norden behöver ljus i hemmet under hela året måste vi inreda med lampor i hemmets alla rum. Majoriteten av våra hem är därför möblerade med många olika typer av lampor som var och en bidrar till att ge rätt ljus.
Din belysning bidrar också starkt till trivseln och välbefinnandet i hemmet. Rätt lampa ska skapa trivsel och samtidigt tjäna rätt syfte. Lampor och ljuskällor har därför stor betydelse när du ska möblera ditt hem.

AllaGuideProduktinformation