Bra design förtjänar bra hantverk. På Copenhagen Home Design har vi i 100 år designat, utvecklat och sålt kvalitetsprodukter till ditt hem. Med en noggrann och ärlig designfilosofi med känsla för detaljer har vi skapat en tidlös och lätt igenkännlig kollektion med handtag och knoppar där inget lämnas åt slumpen. Förutom att producera och sälja vår egen design erbjuder vi med fokus på kvalitet ett brett sortiment av heminredning från exklusiva och erkända danska och internationella varumärken.

KVALITET BLIR ALDRIG OMODERNT

Copenhagen Home Design är ett familjeföretag som grundades i Köpenhamn 1923 och som nu ägs av den fjärde generationen. Företaget grundades under namnet Chr. Jørgensen, men i samband med lanseringen av webbshopen 2015 valdes namnet Copenhagen Home Design som refererar till grundandet av företaget i centrala Köpenhamn.
Vi har ända sedan starten specialiserat oss på handtag, beslag och bordreglar och är än idag leverantör till några av de största köks- och möbeltillverkarna i Danmark och Europa.
Under de senaste åtta åren har vi utökat vårt sortiment med allt från belysning till avfallssystem och heminredning från både danska och internationella varumärken. Vi utgår från nordisk design men inspireras av världen runt omkring oss och breddar ständigt vårt produktsortiment.
På Copenhagen Home Design är tempot högt och vår verksamhet utvecklas och optimeras ständigt. Vårt mål är att erbjuda marknadens högsta kvalitet, förenad i vackra och unika designprodukter – och så vill vi skapa den bästa shoppingupplevelsen för våra kunder.

DETALJER SOM BERIKAR VARDAGEN

På Copenhagen Home Design hittar du ett brett utbud av produkter för ditt hem. Vi brinner för de små detaljerna och lägger stor vikt vid att designa och handplocka produkter som lyfter din inredning. Vårt sortiment kännetecknas av en kombination av fint hantverk, funktion och estetik.

De små detaljerna är viktiga när du vill skapa en komplett och sammanhängande look i ditt hem. Använd detaljerna för att skapa en röd tråd och ge din inredning en personlig prägel. På Copenhagen Home Design brinner vi för att hjälpa till att skapa personliga och vackra hem, vilket vi är specialister på.

UTFORSKA VÅRA SAMLINGAR

Diamond cut
Linjerade designs
Klassiska mönster
     

 

UTFORSKA VÅR HISTORIA

1923

Viggo Kristian Jørgensen grundar företaget Chr. Jørgensen i sitt hem på Fredericiagade i Köpenhamn. Kristian har tidigare arbetat som uppassare i Den Kongelige Livgarde för HKH Kristian X av Danmark, varifrån inspirationen till att ge företaget namnet Chr. Jørgensen hämtades. Efter sitt jobb som uppassare arbetar Kristian som säljare för flera möbelfabriker i Köpenhamn. Här väcks hans intresse för design och idén att leverera handtag till snickare och möbeltillverkare föds. Tillsammans med sin fru Danielly Marianne Jørgensen får Kristian snabbt vind i seglen och öppnar därefter sin egen butik på Fredericiagade.

1950

Kristian och Daniellys son Viggo Dan Jørgensen börjar arbeta i företaget som samma år flyttar till Rosengården i Köpenhamn. Kristian Jørgensen dör 1956 och hans fru Danielly Marianne Jørgensen tar över företaget. Danielly och Viggo expanderar och skapar ett internationellt företag med kunder över hela världen.

1965

Företaget börjar tillverka sina egna handtag där den första produktionen består av skålhandtag i trä och bland kunderna återfinns bland andra B&O. Chr. Jørgensen ställer ut på Interzum i Köln i Tyskland och tredje generationen Per Dan Jørgensen hjälper till på utställningen. Företaget byter nu namn till Chr. Jørgensen ”Rosengaarden” och flyttar till Roskildevej i Valby.

1969

HKH Kung Fredrik IV av Danmark besöker Chr. Jørgensen ”Rosengaarden’s” utställning på Snedkerlaugets mässa i mäss- och kongresscentret Bella Center och Viggo Dan Jørgensen och hans hustru Edith Dan Jørgensen hälsar honom välkommen. Samma år
börjar Edith på företagets bokföringsavdelning.


1973

Chr. Jørgensens 50-årsjubileum firas av de 17 anställda och vänner av huset på företagets huvudkontor på Roskildevej i Valby. Tredje generationen Per Dan Jørgensen har bytt sin karriär på Det Østasiatiske Kompagni mot ett jobb som säljare i familjeföretaget. Samma år tar Viggo Dan Jørgensen över företaget efter sin mor.

1983

Chr. Jørgensens huvudkontor på Roskildevej byggs ut i samband med företagets 60-årsjubileum. Företaget har nu blivit känt för sitt breda sortiment av möbelbeslag och sina svensktillverkade som säljs över hela världen.

1988

Per Dan Jørgensen köper företaget av sin far och flyttar det till helt nya lokaler på Hejrevang i Allerød. Sortimentet av bordreglar är fortfarande företagets största produkt och företaget byter namn till Chr. Jørgensen Møbelbeslag A/S.
Per rationaliserar och skapar under de kommande åren en ny struktur . Han etablerar dessutom nya och viktiga kontakter med tillverkningsföretag som än idag används av företaget.

1995

Per Dan Jørgensen köper nya lokaler lite längre upp på Hejrevang. Samma år byggs ett nytt lager och företaget har nu både moderna höglager och en kontorsbyggnad.
Några år senare, 1999, börjar den fjärde generationens Christian Dan Jørgensen på heltid i företaget.

2009

Chr. Jørgensen utökar sin anläggning med ytterligare 600 m2 moderna höglager. Nu finns det plats för mer än 1 100 pallar med gods. Företaget utvidgar löpande sitt produktsortiment och stärker försäljningen på exportmarknaderna.

2015

Fjärde generationen Christian Dan Jørgensen tar över företaget efter sin far och byter namnet till det ursprungliga Chr. Jørgensen. Med ett stort team av skickliga medarbetare stärker företaget sitt produktsortiment och samarbetet med sina många lojala kunder. Samma år lanseras webbshoppen under namnet Copenhagen Home Design som refererar
till företagets grundande i Köpenhamn.

2023

Företaget firar 100-årsjubileum och börjar bygga ett nytt showroom som förväntas stå klart under 2023.